Oppskrift: Hjemmelaget bounty-kuler

Dato:25.01.2014, Tidspunkt: 13:29 - Postet i kategorien: OppskrifterIgår fikk jeg utrolig lyst til å prøve å lage hjemmelagde bountykuler, noe som ble en suksess! Disse sjokoladekulene er jo også sunnere enn vanlig bountysjokolade, noe som er et stort pluss. Kokos er jo veldig rik på mineraler og har et høyt innhold på kostfiber - men man burde ikke overdrive spisingen av kokos siden det inneholder masse mettet fett. Bountykulene er i tillegg veldig enkelt å lage, så man trenger ikke akkurat å være noen mesterkokk for å klare å røre sammen dette. Fant diverse oppskrifter igår og gjorde om på de litt og resultatet ble overraskende bra. Et tips er å la bountykulene være i kjøleskapet i noen dager, så skal de visstnok smake enda bedre. 

Dette trenger du: 

♦ 1,5 - 2 dl kokosmelk 
♦ 100 g kokosmasse
♦ Vaniljeessens 
♦ Litt stevia/sukrin 
 
♦ 70-80% mørk sjokolade, en plate

Det første du gjør er å røre kokosmelka, kokosmassen og litt stevia/sukrin sammen. Neste gang kommer jeg nok ikke til å ta i like mye kokosmelk (2 dl) i og med at jeg synes smaken ble litt "særere" på grunn av den, haha. Ta i noen dråper vaniljeessens og rull denne røra sammen til små kuler som du legger på en tallerken. Sett så tallerkenen med de hvite kokoskulene i fryseren i ca. 1 time, slik at de fryser. Før du tar ut kokoskulene fra fryseren, er det lurt å smelte sjokoladen i vannbad, slik at kulene ikke rekker å tine. Det jeg gjorde var å ta ut tre og tre kuler som jeg gjorde ferdig før jeg tok ut tre nye. Bruk en gaffel og dypp kokoskula ned i sjokoladen til den er dekket av sjokolade. Sjokoladen skal stivne ganske fort i og med at kokoskula er fryst.

Hvis man vil ha kokosmasse rundt sjokoladen igjen er det bare å ta litt kokosmasse opp i en bolle og dyppe kula nedi dette frem til hele er dekket. Dette må gjøres mens sjokoladen ennå er smeltet. Legg kulene på en tallerken eller bakepapir og avkjøl i kjøleskapet! Voilà! 


Kategorien:Oppskrifter, Dato: 25.01.2014, Tid: 13:29
POST EN KOMMENTAR:


PERNILLE HB, 16

E-post:
Pernillehb_blogg@hotmail.no
FØLG:

- Facebook

- Bloglovin

- Tumblr

KATEGORIER:

- Designhjelp

- Anbefalinger

- Fotografier

- Mote

- Outfit

- Spørsmål & Svar

- Videoblogg


Designet funker best i Google Chrome!

Instagram
hits