februar 2012

Ryggen min:

"Kan du skrive litt om det med ryggen din? Hvor mange grader skjev den er osv?" 

Og ja, det kan jeg! Vet hvor mye jeg lette etter å lese om diverse erfaringer med korsett o.l når jeg gikk å "ventet" på å få det. For dere kanskje ikke har fulgt med så lenge på bloggen, går jeg med dette korsettet for å rette opp ryggen min som er skjev: 

Alt startet for ca. 1 1/5 år siden da jeg begynte å se forandringer på hoftene mine, hvor den ene hofta var mye "større" på den ene siden enn på det andre. I tillegg hadde jeg hatt utrolig mye vondt i ryggen, men jeg tenkte at det bare skulle gå over etterhvert og hadde ingen aning om at ryggen min var skjev før jeg merket dette. 

Moren min kunne også se at ryggen min ikke var helt "normal" og vi dro til fastlegen min for å sjekke det. Dette var i mars 2011 om jeg ikke husker helt feil. Hun så også at ryggen min var litt 'S'-formet og jeg ble videresendt til Lillehammer sykehus på røntgen der de tok en del bilder av ryggen min, før jeg ble hentvist til en lege der som sa noe lignende som: "Jeg tipper det bare er det ene beinet ditt som er lengre enn det andre, og at du kun trenger en sko som er oppbygd." Haha, jaja - her ville jeg ellers ha sagt: piss meg i øret. Han ville uansett ha leger på rikshospitalet til å se på det, og i starten av juli 2011 (4 måneder etter at jeg var på Lillehammer) fikk jeg brev om legetime der, hvor det var enda en runde med røntgen og et møte med en lege som hadde utrolig greie på alt med rygg. Der og da tror jeg ryggen min var ca. 35 grader skjev og jeg fikk påvist (?) Skoliose. 

Jeg ble utrolig lei meg da jeg fikk vite det, etter så mye håp og ikke minst ventetid på at jeg fikk slippe det. Jeg hadde også en litt vond sorg fra før av som ikke akkurat gjorde det så mye bedre. Jeg visste jo en del om korsett og skoliose generelt siden venninnen min (og firemeningen min) Lise (hehe ♥) hadde brukt korsett en stund før jeg fikk vite at jeg skulle få det og hun var der for meg hele tiden, fortalte meg ting og svarte på alle spørsmålene mine - noe som gjorde at jeg ble mye tryggere og mye mer positiv. Må bare si TUSEN takk for det, Lise!! 

2 måneder senere (4. September 2011) satt jeg usikker på toget til Rikshospitalet, med tårer i øynene og alle spørsmålene på hvordan de neste 4-5 dagene skulle bli. Vi kom dit på en søndag, og tidlig neste dag skulle jeg møte to av de som skulle lage korsettet til meg. Jeg ville egentlig ikke tenke så mye på hvordan de neste dagene skulle bli og prøvde å være så positiv som mulig, noe som gjorde det bedre. Da jeg fikk korsettet, var egentlig alt igang, og da skulle jeg gå med det i flere timer. Bare for å vende meg til det. Det første jeg gjorde da jeg kom tilbake til rommet mitt var å hylgrine, for så å sovne i tårer. Da jeg våknet var heldigvis noe bedre og jeg måtte bare bestemme meg for at : dette skulle gå bra. Jeg skrev om dag 1 HER.

Dag 2 ble mye bedre, jeg fikk tilbake matlysten, følte jeg fikk puste bedre og jeg følte jeg hadde blitt kvitt en del spørsmål osv fra skuldrene mine, slik at jeg var mer letta. Dag 2 skrev jeg om HER. Dag 3/4 var egentlig utrolig bra. Jeg fikk vite at med stramt korsett var ryggen min 0 grader og at legene så forandringer allerede da. Kan trygt si humøret mitt steg masse! Dag 3 skrev jeg om HER. Når jeg satt på toget hjem fra riksen, gledet jeg meg så utrolig masse til å møte alle vennene mine, og bare kunne gi dem en god klem. I tillegg fikk jeg meg en stor overraskelse da jeg logget på facebook og så at vennene mine hadde laget blogg til meg. Jeg begynner nesten å grine ved å tenke på det enda. For aldri har jeg vært så glad tror jeg! Må nesten si til alle de som skrev der: at jeg setter så utrolig stor pris på det enda ♥


Her er røntgenbildet med stramt korsett!

Før og ca. 2 uker hvor jeg hadde brukt korsett:

Jeg ble vant til korsettet litt etter litt, og humøret ble bedre. Men hvordan ryggen min er nå: det kan jeg ikke helt svare på. I høst har det skjedd en del ting, med angst, depresjoner (?) osv, som har gjort at selvtilliten min har vært lavere enn den noen gang har vært. Jeg følte meg rett og slett stygg - med eller uten korsett. Og det at folk kødda og sa at jeg var en robot litt for mange ganger, tok jeg innpå meg mer enn nødvenig. Jeg følte at jeg ikke kunne gå med alle de klærne jeg ville, fordi alt så så "rett" ut på me. Alle de andre venninnene mine kunne jo gå i ettersittende klær og de klærne de ville uansett hva, og ikke minst: se bra ut. Jeg følte meg at jeg ikke passet inn og at alle synes jeg så helt mongo ut. 

Rett etter jul klarte jeg ikke føle meg sånn mer. Selvtilliten min ble nesten bare verre, og jeg hadde prøvd å tenke at jeg måtte gå med det 23 timer i døgnet (dvs på skolen også) og at det var det beste for ryggen min. De fleste venninnene mine hadde jo "draget" i mine øyne og jeg så på meg selv som den jenta som folk sa "hun med korsettet" om. Jeg ville jo også føle meg spesiell og verdt noe for èn spesiell person, men jeg følte/og føler at det ikke funker med korsettet. For hvem vil vel ha en robot? Haha, huff. Men sannheten er at det faktisk er slik det er.

Nå har jeg det ikke på, på skolen i det hele tatt. Jeg vil gå med de klærne jeg vil og føle meg helt okei bra, og jeg gjør det. Jeg glemmer å ta det på noen ganger, og mesteparten av tiden har jeg det mer av enn på. Noe som er dumt av meg - jeg vet det så himla godt! Det er slik jeg tenker, og jeg vet jo innerst inne at dette ikke er det beste for ryggen min. Men jeg trøster meg alltid med at "jeg sover jo trossalt med den om natten." Jeg blir nesten litt irritert når folk sier: Pernille? Hvorfor har du ikke på deg korsett idag? Hvorfor har du ikke ditt, hvorfor gjør du ikke datt?. Jeg setter pris på at folk kanskje "vil det beste for meg", men akkurat nå føler jeg det beste for meg er å få tilbake selvtilliten min og ta den delen først... jeg er lei av også måtte få alt på samme tid, og akkurat nå gjør jeg det jeg vil og det jeg føler. Konsekvensene er det også jeg som må ta. Jeg skal til rikshospitalet om ca 2 uker, og jeg gruer meg. Jeg kan ikke si annet enn at det er det eneste jeg gjør.

Etter at jeg fikk korsettet føler jeg at jeg har blitt mer bitter og litt svakere, men samtidig sterkere på visse områder. Det som får meg til å knekke sammen er å høre ting jeg ikke klarer å høre - og ikke minst miste venner jeg ikke vil miste. Jeg tror at etter det året her så har ting blitt mer bedre enn verre, men allikevel prøver jeg å nå tilbake til den jeg var før... og jeg prøver så hardt at jeg feiler. Den personen jeg var før var Pernille, uten korsett, uten alt det alvorlige og uten så mange bekymringer. Jeg vet ikke helt hva folk har fått i oppfatning av meg, og det er nesten litt synd, for etter korsettet har det skjedd så mye på både godt og vondt at jeg ikke helt vet hva som har skjedd. Jeg vil bare at de vennene som har "gått" ifra meg, nå kan godta den jeg er nå. 

Til alle dere som bruker korsett, og har erfaringer: Dere er sterke. Dere klarer det meste. Og dere må tenke på det som er best for dere og følelsene deres. Ikke la falske venner ødelegge selvtilliten og gå heller med et høyt hode ut av situasjonen - til slutt er det dere som vinner (og ikke minst blir ferdige med å gå med korsett). Og dere aner ikke hvor mye dere har lært i den tiden der.

Send meg gjerne en mail (pernille_brende@hotmail.com) eller kommenter i kommentarfeltet om dere lurer på noe, eller om dere har erfaringer!

Forever Young

 

Fin fin fin sang ♥ Og litt diverse nye og gamle bilder ... 

OmmøbleringsdronningEr det en ting jeg egentlig fortjener en VM-medalje i, så må det være å ommøblere rommet mitt. Bare å høre med de fleste vennene mine som egentlig kun mobber meg, haha. 

Men, siden sist har jeg hamret, spikret, børstet og vasket, skrudd, slått, sparka og dratt - tok nemlig å fjernet walk-in-klesskapet mitt, fordi jeg var så ille lei det! Høres dumt ut, men det enkle er ofte det beste, eller? Om sant skal sies var det ikke akkurat jeg som tok å fjerna det, men kan si jeg følte jeg gjorde nok nytte av meg når jeg sto der som et spørsmålstegn og holdt i alt mulig rart av verktøy. I tillegg var jeg på IKEA på lørdag, og må nesten si jeg får litt grøssninger av og tenke på å måtte sette opp en flatpakke her og nå. Dette prøvde selfølgelig jeg meg på, med en kommode jeg bare gledet meg til å få opp. Sier ikke noe mer enn at IKEA bare kan prøve seg å bruke opp 2 timer av mitt liv igjen, for så å finne ut at de har sendt med en god del feil deler... Nedtur. 

Men, jeg har iallfall brukt de siste dagene i ferien min på å være handy: og det er faktisk første gangen jeg har montert en flatpakke, og det ikke har gått helt etter planen (og jeg har montert en del flatpakker ;) så ikke kom her å si at jeg ikke klarer å skru eller hamre, eller i det hele tatt være handy. Klarte tross alt å lage min egen fuglekasse når jeg var 4-5 år...  Slik at dere slipper å tvile. 

start overDårlig dag.Dårlig dag.Dårlig dag.

ballkjolen minKjolen kjøpte jeg på eBay! Hva synes dere?

Ok, nå skal jeg blogge.

"Kan du blogge mer?!" -  Så her har dere hva som har skjedd siden sist:

- Jeg har farget håret mitt mørkere. Angret veldig i starten... Men etter å ha sett meg i speilet for mange ganger og klaget til vennene mine for mange ganger, er det helt ok.Hahahaha ligner heller ikke mer på en blomst som dere ser. Peace

- Jeg har vært på ball! Har kun et par iphone- bilder fra ballet:


Emma ville ikke være med på bildet...

Kenneth og meg :-)

- Jeg har vært på jentekveld og sleepover med herlige jenter ♥
- Jeg har blitt enda mer glad og lykkelig... ♥ Hihihihihihihihihihihihihihihi, neida. Joda.


- Blitt hekta på tetris... igjen. 

- Webcamet mitt har begynt å ta helt forferdelig bilder.


Hehe.

Det er vel egentlig det mest spennende som har skjedd siden sist. Tenkte å vise dere ballkjolen min etterpå :-) Hva vil dere egentlig at jeg skal blogge mer om?

come on skinny loveHei! Tenkte bare å stikke innom og oppdatere litt, siden det er en stund siden. Denne helga har igrunn vært veldig herlig, og jeg har ikke gjort stort annet enn å slappe av! Idag skal jeg bruke resten av dagen til å pugge til to prøver, drikke kakao og slappe av enda mer:-) 

Må også tipse dere om en kjempebra blogg! Dette innlegget var nesten som om jeg skulle skrevet det selv. Dere burde også lese resten av bloggen - hun skriver så utrolig mye bra! Hva har helga deres gått til? 

5 tips mot en dårlig dag:

Hvem har vel ikke vært borti en dag hvor virkelig alt er dritt? Er dere som meg, hvor enkelte dager føles ut som om verdens undergang, har selveste jeg noen tips, både til dere og meg selv... Hehe.

#1: Prøv å vær så positiv som mulig! For det første, er det ingenting som gjør ting bedre med å få enda mer negativt shit oppå "verdens-undergang-syndromet". Derfor kan et lite tips være å skrive ned, eller ramse opp alle de positive tingene i livet ditt. F.eks de gode vennene dine, kjæledyret ditt, og det du liker å gjøre eller er glad i.

#2: En annen ting som ikke hjelper stort, er å sitte i en krok helt alene og tenke på hvor fælt livet ditt er. Da burde du heller finne deg en kopp kakao, et ullteppe og se på en god tv-serie! I mitt tilfelle er dette Sex And The City ;-)

#3: Noe av det aller beste jeg vet, og som kan redde hele dagen min er å ta en lang og varm dusj/et bad, ta på ny neglelakk og "pleie" meg selv litt. Det pleier som oftest å funke på humøret, i tillegg til at du føler deg mye bedre (selfølgelig). Haha.

#4: Rydde i klesskapet! Haha, tro det eller ei. Men jeg blir skikkelig glad av å se klesskapet mitt ryddig og fint (noe som er veldig sjeldent, men allikevel). Dessuten kan du jo finne igjen noen fine klær du glemte at du hadde  :)  #5: Mange sier at man burde snakke med en person om alle tankene mine. Jeg mener noe litt annet; det er jo ingen andre enn deg selv som får snudd på problemene dine. Men selfølgelig er det godt å ha en person som kan lytte og gi deg gode råd. Jeg har en slik venn - Emma Øibakken ♥ Du er bra!!

Ellers er bloggingen min veldig dårlig om dagen, og det er fordi jeg ikke rekker å blogge så bra. Jeg kom hjem for ca. 1 time siden, og har vært borte siden klokken 7 idag tidlig. Haha, kan trygt si jeg er sliten, men alt i alt har det her vært en superduper dag! Har dere noen tips mot en dårlig dag?
 

ukens


_whi & tumblr.

Glitter, gull, jeffrey campbell's, fine quotes, svart-hvitt, lyserosa, Levi's, denimshortser, tumblr. ♥ 

Idag


ph_privat

De to siste bildene er noen uker gamle. Idag har jeg ikke gjort annet enn å slappe helt av. Kan ikke huske sist jeg hadde en slik lørdag. Har også bakt noen utrolig gode brownies. Må si jeg ble fornøyd med dem - beste bakeverket jeg har laget hvertfall, haha! Pleier alltid å faile på et eller annet når jeg baker, men ikke idag :-) Ellers vurderer jeg å se noen episoder SATC før jeg legger meg. Jeg blir faktisk mer sliten av å ikke gjør noe, enn de dagene hvor jeg gjør en hel masse.. Men imorgen blir det andre boller! Natta ♥

Give me, give meHvor finner man noen av disse guttene?

Sneak peek på ballkjolen min!Idag fikk jeg ballkjolen min i posten og jeg er kjempefornøyd! Bedre bilder av kjolen (og resten) kommer sikkert den dagen det er ball :-) 

New InBildene er ikke redigert, men det får gå! Kjøpte inn litt nytt på HM idag, og salg - det liker vi. Dekselet husker jeg ikke helt hvor jeg kjøpte, men gulldeksel er rått vet dere. Nå skal jeg fjerne sminken som har blitt dratt utover ansiktet mitt i hele dag = en veldig kjedelig skoledag. Har en følelse på at morgendagens matteprøve kommer til å gå helt ræva. Ønsk meg lykke til! Forresten, må jo også nevne at Emma og jeg hadde en veldig ekkel opplevelse idag da vi var utrolig nær ved å bli påkjørt av en bil, eller to da riktignok da vi skulle gå over et gangfelt. Det endte med at den ene og den andre bilen kræsja og vi fikk totalt sjokk... verste følelsen! Natta.

hits