september 2013

mandag

Heihei! Herregud så fort tiden går for tiden.. blir nesten litt småredd når jeg ser på kalenderen og tenker over at det snart er to måneder siden skolen startet og fire måneder siden sommerferien startet. Hjelp. Ihvertfall, nå er en ny mandag her og jeg har faktisk ingenting negativt å si om denne dagen. Jeg dro meg opp med en gang alarmen min ringte i dag tidlig, lagde meg super frokost og fikset meg før jeg trasket ned til bussen. Nå er jeg nettopp ferdig med dagens treningssøkt og skal straks ut å øvelseskjøre! Haha. Må faktisk skryte litt av meg selv og si at jeg har blitt mye bedre når det gjelder bilkjøring - utrolig nok. 

I helga skjedde det ikke så veldig mye annet enn at jeg hadde sleepover med Eirin og det eneste vi gjorde var vel stort sett å spise og se på alle episode som har kommet ut av "side om side" fra NRK. Haha, elsker den serien! Igår hadde vi også på alarm slik at vi kom oss opp tidlig for å dra ut å jogge. Etter at Eirin dro hadde jeg svært lite å gjøre, så jeg bestemte meg for å laste ned... Sims 3! Haha, tar meg plutselig rett tilbake til barneskolen hvor mitt største høydepunkt i hverdagen var å være hjemme og spille sims... Vi blogges!

imperfection

tumblr

ANTREKK 25/09osloooodepresjon

Nå som det går mot mørkere tider og høsten sakte men sikkert smyger seg innpå har jeg en tendens til å også få et mørkere humør og bli litt en smule deprimert. Denne tiden har igjennom alle år har gjort meg skikkelig trøtt, sur og overgangen fra sommer til høst blir plutselig litt for stor. I enkelte perioder har det vært så ille at jeg nesten har gått og grudd meg til høsten og vinteren. Men denne gangen har jeg bestemt meg for at denne høsten/vinteren skal bli like bra som sommertiden har vært! Når jeg tenker meg om finnes det faktisk masse positive ting med høst og vinter, som foreksempel: hva er vel bedre enn å ta en varm dusj etter å ha vært ute i kulden, gå med ullsokker og tykke gensere, lage seg en en varm og god te, tenne masse stearinlys, fyre i peisen, sitte under et ullpledd og se gode serier, surre store skjerf rundt halsen før man går til skolen, kakao og ja - masse masse kos ♥ Etter min mening høres ikke det sååå ille ut?

Jeg vet hvor vondt og surt det er å ha energi lik null, være i konstant dårlig humør og den eneste tanken som står i hodet 24 timer i døgnet er "livet suger"- jeg vet det så utrolig godt. Man føler seg ikke verdt noe og at man er en "plage" for alle uansett hvor lite man prøver å synes. Man er redd for å si eller gjøre noe feil og at andre skal få et negativt inntrykk av deg eller ikke like deg i det hele tatt. Dette tar så utrolig mye energi, man vet faktisk ikke hva man skal gjøre og man føler seg helt hjelpesløs. Det er faktisk slik at ingen andre enn en selv får gjort noe med det, utrolig nok (haha)...Kan ikke telle hvor mange ganger jeg nesten har gått å venta på at noen eller noe skal komme å "redde" hverdagen min slik at humøret stiger.Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har ligget i sengen, stirret i taket og tenkt "hvem er jeg?", "hva gjør jeg her?" og "hvorfor har jeg det slik?" eller hvor mange ganger jeg bare har ligget i senga og vært for psykisk sliten til å orke å stå opp og i det hele tatt gjøre daglige ting som å lage frokost og finne klær. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har bekymret meg over hva andre synes om meg og hvem som absolutt ikke liker meg. Slike ting tar altfor mye energi og i en periode  "sperret" jeg meg rett og slett inne, lå i senga, tenkte på alt det negative og følte at ingen forsto meg uansett hva jeg sa. Jeg fant på dårlige unnskyldninger for å ikke dra på skolen og for å slippe å forklare hvordan jeg hadde det. 

Siden jeg vet at jeg ikke er alene om å ha eller å ha hatt det slik, så tenkte jeg å komme med noen råd som ihvertfall har hjulpet meg en god del: 

♥ -  Dagbok! Skriv ned alt du tenker, føler og har på hjertet inn i en bok og gjem den et sted der kun du vet hvor den er. Her kan man skrive absolutt alt man tenker uten at andre får vite det, og ihvertfall jeg føler meg ikke så "alene" lengre når jeg har skrevet og fått tankene mine ned på papir.

♥ - Uansett hvor vanskelig det er å kunne prøve å få noe positivt ut av en sånn periode, så gjelder det å ihvertfall å prøve å ikke være mest mulig pessimistisk. Det verste jeg vet er når enkelte kommer med ting som "prøv å tenk positiv" og "alt blir bra til slutt" når du føler at de absolutt ikke forstår hva du mener og hvordan du har det, selv om de mener det godt og vil det beste for deg. Dagboken burde også ha sider der hvor du skriver ned alt fra de "minste" positive ting som foreksempel at rommet ditt er ryddig til gode ting som har skjedd den dagen. Disse sidene fikk ihvertfall et lite lys til å gå opp for meg når jeg hadde det leit. 

♥ - De verste tankene i en slik periode må være "dette klarer jeg ikke" eller "dette orker jeg absolutt ikke". Uansett hvor hardt det er så er det bedre å prøve å gjøre om disse tankene til "jeg kan klare det" eller "jeg skal ihvertfall prøve".

♥ - Unngå mennesker som drar deg lengre ned. Det sier seg selv at mennesker som har troen på deg og som støtter deg fullt ut er mer verdt å bruke tiden på enn mennesker som drar ned selvtilliten din ved å skulle være bedre absolutt hele tiden eller som slenger negative kommentarer i hytt og pine. "Venner" som trekker seg unna når du har det tøft eller leit kan ikke kalles ekte venner i første omgang. 

♥ - Dårlig selvtillit henger ofte med depresjon. Man føler at uansett hvor hardt man prøver å lykkes i noe, så feiler man hver eneste gang. Man føler at det eneste man ser i speilet er en stygg, dum person som ikke klarer noe. Denne tanken har jeg vært innom så mange ganger og den er så utrolig vond og tapper energi så det holder. Husk alltid at ingen er godt i alt, men alle er god i noe! Innerst inne finnes det noe unikt i alle, selv om det kanskje er vanskelig å finne selv. Kanskje er du god til å lytte til andre, god til å sminke, god til å ta bilder, tegne, bake eller kanskje er du flink til å utdype følelser eller sette ord på hvordan du har det? Kanskje er du dårligere i fotball enn vennene dine, men du er den beste versjonen av deg som DU kan være, og det er i bunn og grunn det eneste som teller. Dette er et veldig personlig innlegg og det er mange av mine venner som rett og slett ikke har visst hvordan situasjonen har vært. Jeg har lenge prøvd å formulere meg nok og prøvd å samle mot nok til å poste det men har av en eller annen grunn aldri turt det - før nå. Jeg skal ihvertfall prøve å gjøre denne høsten annerledes enn de forrige - nemlig mye bedre. Denne høsten og vinteren skal bli fin, uansett. Husk at dere ikke er alene om å ha det tøft eller leit, og husk at det finnes profesjonell hjelp som ihverfall har hjulpet meg mye ♥ Håper alle får en superfin høst og at alle husker at ingen er enn bedre versjon av deg enn det du er... Skal ærlig innrømme at jeg er litt nervøs når jeg trykker 'publiser' nå, men men - det får gå. 

søndag

Holaaaa! Nå har det gått snart en mnd siden jeg sist oppdaterte bloggen, og hva som er grunnen til det har jeg igrunn ingen godt svar på annet enn at jeg har vært opptatt med skole og diverse andre ting. Skolestart gikk egentlig veldig greit, selv om alt var litt uvant og rart i starten av. Er ihvertfall fornøyd med klassen min og miljøet sålangt! Har jo også blitt kjent med noen skikkelig fantastiske mennesker i tillegg, så det gjør det jo alt mye bedre. Kameraet har blitt veldig lite brukt i det siste, så har dessverre ingen supre bilder på lur fra den siste tiden, annet enn noen bilder fra denne helgen.

Den helgen her har gått altfor fort (noe jeg sier hver søndag) men den har vært veldig bra! På fredager etter skolen pleier jeg å være helt skutt, så som vanlig sovnet jeg med en gang jeg kom hjem. På kvelden var alle jentene hos Thea hvor vi egentlig bare snakket og slappet av før flesteparten dro videre på fest. Amalie og jeg derimot, var begge slitne så vi dro til hun istedenfor. Igår var alle jentene samlet hos meg før vi dro videre på fest. Jeg tror jeg er i ferd med å bli en litt kjedelig person, så når klokken nærmet seg 12 dro jeg hjem, slengte på meg jobbebuksa, fant frem godteriet og la meg flat på sofaen med tv-serier. Jeg var i tillegg hjemme alene, og såpass paranoid som jeg er så måtte jeg jo dra for alle gardinene og forsikre meg om at ingen var utenfor huset før jeg kunne sovne trygt, haha. Føler alltid av en eller annen rar grunn at noen står og ser inn på meg fra vinduene når jeg er alene hjemme... Idag har jeg en sånn typisk "deppesøndag" hvor jeg ligger i senga, hører på trist musikk og hater livet. Har ikke spesielt mye å deppe for, men været og alt gjør humøret helt ræva. Heldigvis har jeg noen bilder som kan lette litt på stemningen ♥

hits