Oppskrift: Tidenes oreo-iskake!

Dato:11.02.2014, Tidspunkt: 16:13 - Postet i kategorien: OppskrifterPå lørdag lagde som sagt Anna og jeg en iskake med oreo som absolutt ble en slager, selv om den er veldig mektig! Vi fant en oppskrift på passion4baking før vi fjernet og tilsatte litt diverse ingredienser, slik at vi satte vårt eget litte preg på den og jeg må si den ble farlig god. I oppskriften er det egentlig bare ett lag med oreo, men Anna lagde et lag med philadelphia ost, så iskaka er nå Anna's spesial. Enjoy! 

Dette trenger du:

- 2 liter vaniljeis
- Karamellsaus
- 30 stk oreo-kjeks
- 50 g smør
- En boks med philadelphia naturell.
- Ildfast form 

Det første som er lurt å gjøre er å la isen stå litt i romtemperatur, slik at den tiner og blir mykere. Dette gjør at den er lettere å fordele utover senere. Smelt 50 g smør og ta 15-20 av oreo-kjeksene og knus de, slik at det blir en jevn masse. Vi brukte en morter til å knuse kjeksen med, noe som funket veldig bra. Når dette er gjort blander du de knuste kjeksene sammen med smøret som er smeltet og fordeler det jevnt i en ildfast form, slik at hele bunnen blir dekket av denne massen. Sett den ildfaste formen i kjøleskapet i ca. 30 min, slik at massen stivner litt mer. I mens kan du blande philadelphia med karamellsaus og evt noe av oreokjeksen som er igjen og knuse det, slik at det blir lett å blande inn sammen med philadelphiaosten og karamellsausen. Rør dette sammen til en slags "krem". 


Når den ildfaste formen har stått i ca. 30 minutter, er det bare å fordele et jevnt lag med iskrem over oreobunnen. Hell litt karamellsaus også over laget med iskrem, før du fordeler massen med philadelphia, karamell og oreokjeks over laget med iskrem. Nå gjenstår toppen av kaka, og her knuste vi enda litt mer oreokjeks og karamellsaus, som vi brukte som en slags "pynt". Vi brukte også hele oreo-kjeks på toppen av iskaka som dere kan se på bildene. Nå er det bare å sette formen i fryseren til alt har stivnet litt mer - også er det bare å nyte! 

Oppskrift: Hjemmelaget bounty-kuler

Dato:25.01.2014, Tidspunkt: 13:29 - Postet i kategorien: OppskrifterIgår fikk jeg utrolig lyst til å prøve å lage hjemmelagde bountykuler, noe som ble en suksess! Disse sjokoladekulene er jo også sunnere enn vanlig bountysjokolade, noe som er et stort pluss. Kokos er jo veldig rik på mineraler og har et høyt innhold på kostfiber - men man burde ikke overdrive spisingen av kokos siden det inneholder masse mettet fett. Bountykulene er i tillegg veldig enkelt å lage, så man trenger ikke akkurat å være noen mesterkokk for å klare å røre sammen dette. Fant diverse oppskrifter igår og gjorde om på de litt og resultatet ble overraskende bra. Et tips er å la bountykulene være i kjøleskapet i noen dager, så skal de visstnok smake enda bedre. 

Dette trenger du: 

♦ 1,5 - 2 dl kokosmelk 
♦ 100 g kokosmasse
♦ Vaniljeessens 
♦ Litt stevia/sukrin 
 
♦ 70-80% mørk sjokolade, en plate

Det første du gjør er å røre kokosmelka, kokosmassen og litt stevia/sukrin sammen. Neste gang kommer jeg nok ikke til å ta i like mye kokosmelk (2 dl) i og med at jeg synes smaken ble litt "særere" på grunn av den, haha. Ta i noen dråper vaniljeessens og rull denne røra sammen til små kuler som du legger på en tallerken. Sett så tallerkenen med de hvite kokoskulene i fryseren i ca. 1 time, slik at de fryser. Før du tar ut kokoskulene fra fryseren, er det lurt å smelte sjokoladen i vannbad, slik at kulene ikke rekker å tine. Det jeg gjorde var å ta ut tre og tre kuler som jeg gjorde ferdig før jeg tok ut tre nye. Bruk en gaffel og dypp kokoskula ned i sjokoladen til den er dekket av sjokolade. Sjokoladen skal stivne ganske fort i og med at kokoskula er fryst.

Hvis man vil ha kokosmasse rundt sjokoladen igjen er det bare å ta litt kokosmasse opp i en bolle og dyppe kula nedi dette frem til hele er dekket. Dette må gjøres mens sjokoladen ennå er smeltet. Legg kulene på en tallerken eller bakepapir og avkjøl i kjøleskapet! Voilà! 
PERNILLE HB, 16

E-post:
Pernillehb_blogg@hotmail.no
FØLG:

- Facebook

- Bloglovin

- Tumblr

KATEGORIER:

- Designhjelp

- Anbefalinger

- Fotografier

- Mote

- Outfit

- Spørsmål & Svar

- Videoblogg


Designet funker best i Google Chrome!

hits